Over Elian

Elian Smit (1962) is geboren in Leeuwarden. Daar kwam ze op de MAVO voor het eerst in aanraking met het vak wiskunde. In een klas met alleen maar jongens schreef ze braaf alles over wat op het bord stond zodat ze thuis achter haar bureautje haar huiswerk kon maken. Ze had ook bijles wiskunde want 1 ding wist ze zeker ze wou examen doen in het vak wiskunde. Waarom? Dat wist ze toen nog niet. Maar oh jee wat is ze nu blij dat ze het toen heeft gedaan.

Maar ja wat doe je als meisje van 16 in de jaren 70 met een vakkenpakket waar wiskunde en natuurkunde in zit. Dat wist ze niet dus eerst maar eens naar de Vormingsklas. Van daaruit naar de MBO AB en door naar een betaalde functie als Activiteiten Begeleider in een psychiatrisch ziekenhuis te Zuidlaren. Na een half jaar werkzaam geweest te zijn als Activiteiten Begleider werd haar een functie aangeboden als verplegend begeleider. Dit werk heeft ze 18 jaar gedaan. Halverwege de jaren 90 werd de BIG registatie ingevoerd. Ze stond voor de keuze of een diploma halen in de verpleging of het roer omgooien. Ze heeft voor dit laatste gekozen. Ze besloot naast haar werk de opleiding electrotechniek te gaan volgen aan de Hanzehogeschool. Hier kwam ze weer in aanraking met wiskunde. Na de opleiding, die ze met een diploma heeft afgesloten, heeft ze een kleine advertentie: Bijles wiskunde gezet in het plaatselijke weekblad en al snel kwamen de eerste 2 leerlingen.

Al lerende en meer verdieping in de wiskunde weet ze nu hoe mooi alles in en om ons heen in elkaar steekt. Zo is het, om 1 voorbeeld te noemen, te toevallig dat ieder mens dezelfde verhoudingen heeft.

Ze geloofd dat ieder mens op aarde is om te groeien, te leren en te ervaren. Zolang ze het gevoel heeft dat de leerling wil groeien heeft ze engelengeduld. Ze voelt aan waar de leerling tegenaan loopt en denkt met de leerling mee. De ene leerling geeft ze inzichten en de andere leeling neemt ze, indien nodig een eindje bij de hand. Al naar gelang waar de leerling het meeste baat bij heeft om te groeien.

Samen naar een mooie toekomst met meer zelfvertrouwen en de plek waar de leerling verder mag gaan groeien. Dat is wat ze op deze aarde doet.

Als ze niet met wiskunde bezig is kun je haar vinden in de tuin,leest een boek of praat met vrienden en of familie.

Elian