Terwijl ik dit schrijf is het donderdag 12 september. Automatisch is het dus morgen vrijdag de 13e.
'Goh, nou poeh poeh dat is moeilijk, hoor ik opeens.'
'Hee Guus je bent terug.' 'Yep ik was er even tussen uit geknepen.' Maar ik geloof dat het maar goed is dat ik weer terug ben als jij zulke dingen typt. '
'Guus ik heb je gemist. Pak even een glas thee en kom er bij zitten.'
Vrijdag de dertiende dus.
'Elian is er nog iets lekkers?' 'Ja daar in de trommel.'
Nog een keer, morgen is het vrijdag de dertiende.
'Wat is er met vrijdag de dertiende, Elian.'
'Er zijn veel mensen die vrijdag de dertiende zien als een ongeluksdag. Ik heb een collega gehad die zich het liefst ziek ging melden, thuis onder de dekens kruipen en wachten tot het zaterdag was. Volgens hem zou alles fout gaan op vrijdag de dertiende. Er zouden wel eens hele erge dingen kunnen gebeuren. Ik heb hem eigenlijk nooit gevraagd waar die angst nou vandaan komt of begonnen is.
Als je op het internet gaat speuren kom je veel dezelfde verklaringen tegen waarom vrijdag de dertiende een ongeluksdag is. Probeer deze maar eens: https://nl.wikipedia.org/wiki/Vrijdag_de_dertiende
Iemand heeft mij wel eens verteld dat 13 voor ommekeer staat. Dat heb ik altijd in mijn gedachten gehouden en als dat dan ook nog vrijdag is dan denk ik altijd: heh lekker het gaat vandaag dubbel op. Ik was dan ook blij verrast toen ik voor dit stukje informatie aan het zoeken was dit tegenkwam:

Dertien heeft in de numerologie een heel andere betekenis. Voor zowel de numerologen als tarotkaartlezers is 13 een nummer van transformatie. Het leidt meestal eerst afbraak van de oude structuur, maar wordt dan gevolgd door heropbouw of een nieuwe fase. Meestal krijg je er een betere vorm voor terug. Getalsmatig is het een praktisch getal dat staat voor hard werken. Dus wees niet bang voor getal 13! Integendeel, behandel het zoals diverse bevolkingsgroepen dat in de oudheid deden: als een goddelijk en krachtig getal dat staat voor verandering.

Het getal 13 staat dan ook voor innovatie en vernieuwing; het ingaan van een nieuw tijdperk of overgangsfase.

Guus en ik wensen iedereen vandaag een mooie transformatie toe naar een nog mooier leven.

Liefs Guusje en Elian

Bron: http://www.dutchlabel.nl/blog/2013/09/het-getal-13-hoezo-negatief/